ul. Baranowicka 68
Białystok
PN-PT 9-17
kontakt.serwisekspresow@gmail.com
Tel. 575 742 962
TRADYCYJNE I ALTERNATYWNE SPOSOBY PARZENIA KAWY
Przepraszamy! treść pojawi się niebawem
COLDBREW
Przepraszamy! treść pojawi się niebawem
SYFON
Przepraszamy! treść pojawi się niebawem
DRIPPER
Przepraszamy! treść pojawi się niebawem
AEROPRESS
Przepraszamy! treść pojawi się niebawem.
CHEMEX
Przepraszamy! treść pojawi się niebawem
KAWIARKA
33 g świeżo palonej grubo mielonej kawy
500 ml wody
o mineralizacji od 70
do 150 mg/l
o temperaturze 92-95°C
poporcja: 1x15
czas parzenia: 10 min (na 4 minucie mieszamy łyżką, na 9 minucie opuszczamy tłok)
FRENCH PRESS
20 g świeżo palonej drobno mielonej kawy
180 ml wody o mineralizacji od 70
do 150 mg/l o temperaturze pokojowej
proporcja: 1x9
czas parzenia: 2-4 min (na małym ogniu do podniesienia się piany, nie gotować, dać postać w filiżance 1-2 min)
TYGIELEK
13 g świeżo palonej
grubo mielonej kawy
125 ml wody o mineralizacji od 50
do 150 mg/l o temperaturze 95°C
proporcja: 1x15
czas parzenia: 4-10 min (zdejmujemy czapkę piany po 4 min, mocniejsza kawa wyjdzie po 10 min)
KUBEK